Cultuurnacht Breda met: Hanneke Giezen & collectief ZEEEN

Cultuurnacht 2o22 (29 januari) wordt UITGESTELD!

Vanwege de situatie rondom corona wordt Cultuurnacht verplaatst naar zaterdag 19 maart 2022

Deze editie wordt de laatste keer dat het Atlas initiatief als organisatie deelneemt aan Cultuurnacht Breda. We gaan Breda vanaf 25 juli 2022 verlaten om een volgende stap te maken binnen ons project. 

 

En uitgerekend dit keer kregen we twee aanvragen binnen van Bredase kunstenaars die nog graag hun werk tijdens Cultuurnacht aan boord van de Atlas willen tonen. Ze bleken ook nog mooi samen te gaan en kunnen als metafoor gezien worden voor het naderende vertrek van de Atlas.  

PROGRAMMA OP DE ATLAS

19:00 uur - 00:00 uur (doorlopend)

Twee belevingsinstallaties die allebei een relatie hebben met de (diep)zee en haar zeeleven. De werken raken aan thema's als klimaatverandering, evolutie: verandering en aanpassing, loslaten, introspectie en verwondering voor het onbekende.

HANNEKE GIEZEN: 'Nieuwe Vangst'

Installatie met sculpturen van Hanneke Giezen en een klankbeeld van Auke Prinsen. De Atlas, voormalige kabeljauwvisser, na ruim 25 jaar met andere kost aan boord. Alles veranderd en verplaatst, een nieuwe wereld is in aantocht. Een ware klimaatmigratie begint zich af te tekenen, nieuwe streekproducten dienen zich aan.

www.hannekegiezen.nl

COLLECTIEF ZEEEN: 'Diepst'

De belevingsinstallatie Diepst heeft als uitgangspunt de schilderijen van Natasja Ahout, zij gaat steeds dieper in haar onderwaterwereld daar waar het pikdonker is en de vissen zelf soms lichtpuntjes vormen. Om het diepste van de oceaan te beleven heeft José Jonkers een houten zome gebouwd en bespannen met beschilderde tentdoeken. De bezoeker wordt uitgenodigd de diepte in te gaan.

www.collectiefzeeen.nl

Oktopus HG.jpg
Diepst Cultuurnacht22.png